19. 1. 2012

7. Den prohlídka Sukhotai

Spalo se skvěle. Mají tu na můj vkus úžasně pevné madrace - nebolí mne z toho záda.

Snídaně; oproti původnímu plánu nakoupit a pojíst na terase se změnila. Jedli jsme v bistru. Spíše jídlo objedového charakteru (indonézská; rýže s krevetami) a china tea. Janička a zbytek teamu dali přednost kafi. Rohlíky tu hold neznaj. Poznámka: standardní evropská snídaně je dražší než dva obědy a je jí míň. Kert a Jindra fotí snídani. A už je i online.

Po snídani směr staré město. Je to tu na velké mujčíme si kola. .. "Oooo my Budha" řípák, kola našich prarodičů :-D. No co jede to a je to za lidovku viz ceny níže. Oblast je rozdělena na více částí. Každá stojí po kilču kupujem dva okruhy. A jedeme.

Kde zastavíme tam Janička vytáhne průvodce "mladých svišťů" a čte nám k tomu. Je to pecka!

King Ramkhamhaeng Monument
Wat Phra Phai Luang
Wat

Našli jsme turistickou kancelář. Paní je zde vybavena na vše. Má tu pracovní stůl, papír, tužku a mobil. Cokoli se zeptám vše pošle dál a za chvíli víme.

Jedem dál po památkách všude samej Budha Wat nebo nějaká pagoda. Dneska jsou světelný podmínky, že bych brečel. Divnej opar nebe bílý, žádnej kontrast. Uvidíme jaký budou fota.

Objeli jsme celej okruh. A vrátili kola. Čas oběda a džusu. No spíše šejku. Máme exotickou objednávku. Šejky: mango, kiwi, kokos, jahoda, pomeranč.
Jídla: vesměs základ tvoří maso (prase nebo kuře nebo kreveta), curry nebo citronová tráva.

Finance:
- Vstupy do oblastí 100 B + 10 B za kolo
- Kolo na den je "drahá" záležitost. Celých 30 B
- Jídla tak kolem 80B a šejky za 30B

Žádné komentáře:

Okomentovat