7. 1. 2012

Plán cesty

Takto nějak jsem si představoval naší cestu, to co bychom chtěli vidět (ono to ve finále možná bude úplně jinak, ale alespoň, aby byla představa co a kam se podívat). Z přípravy mapy vyplývá jeden velkej postřeh: když připravujou mapu dva, kdy to první špatně přečt a druhej ještě hůř přepíše ... :-D tak to se pak ty body na mapě hledají opravdu špatně. No nakonec jsem to s Kertem dal do kupy.


Zobrazit místo Thajsko - plán na větší mapě

Co sebou

Ručník je skutečně kolosálně užitečná součást výbavy hvězdného stopaře. Především má značnou praktickou cenu - můžete se například do něj zabalit, aby vám nebylo zima, když poskakujete napříč chladnými měsíci planety Jaglan Beta...
(Stopařův průvodce galaxii)


Je to jasné, prostě musíme mít ručník :) Co si sebou opravdu berem? Vynechám ty běžné věci, zmínim jen to zajímavější: prostěradlo, čelovka, zamek na skřínku (třeba na plážovou), špunty do uší (nikdy nevíme kdo bude na treku chrápat), čelovka, pevne boty na trek a spoustu dalších věcí, které ale každého napadnou, zalaminovaná fotokopie pasu nebo alespoň scan online, kleštičky na nehty. To jsou přesně ty věci na které se vždy zapomene.

Do mobilu jsem nainstaloval Google Blogger, Locus Mapy - offlinové, uvidíme jestli se osvědčí. Možná bude i malá skládací klávesnice takže bude psaní blogu příjemnou záležitostí - ne jen soupis poznámek do notýsku :)

Kam letos na dovolenou?

Dovolená s cestovkou je sice příjemná a "bezstarostná záležitost", ale s Janičkou jsme se letos (no vlastně už loni :)) rozhodli, že vyrazíme někam na vlastni pest, nekam za exotikou. Někam kde je krasná příroda, není tam moc nebezpečno (no v to doufáme) a dobře tam vaří.

ANO! Vybrali jsme si Thajsko - jestli jsme se trefili do našich představ to Vám napíšu asi tak za měsíc :)
A kdo že všchno jede? Náš "buddy" systém je následující:

  • já a Janička

  • Jindra a Monča

  • Kert a Vendy


Šest je dobrý číslo jak na přepravu tak na bydlení, snad to všechno dopadne dobře...