14. 1. 2012

Wat Phara That

Poloha: http://geohash.org/w5q6fzmjzp73

2. Den Chiang Mai

Vstavali jsme dnes v půl osmé. Pro evropský čas asi v jednu ráno. Snídaně tzv kontinentálníc menu - dva tousty a croasant. Čaj a čerství juice

Po snídaní jsme vzali věci a vyrazili na vejlet do Doi Suthep navštívit chrám Wat Phara That. Usmlouvali jsme cestu o deset bátú z původních 50 na 40 a vyrazili do chrámu. Úžasná stavba (spousta fotek), hodně do kopce. Jeden mnich nám i zapózoval a tvářil se že se mu to líbí. Mají tu dobrej juice. Čerstvej pomerančovej;-) Malá holčička na na schodech - v kroji tak když už mám foťák v ruce tak jsem jí blejsknul. Krásně se usmála ... A pak cacla volat "money, money" - no uplatil jsem jí 2 bathy ;-) Návštěva královského letního sídla (viz sdíleny bod Puping byla skvělá - studentík odbývajíci si praxi nás provedl a detailně popsal takže víme, kam chodí na večeři a kde pracujou. A zase se poštěstila "příhoda z natáčení". Král si potrpí na zahalená ramena a a kolena - místní zvyk. Já neměl co na ramena a Kert co na kolena. Za 15 B nám pujčili oblečení. U mé se nějak sekli a dali mi snad velikost xs a pak když se vyřehtali tak ješté dodali že je to holčičí že se přehmátla a že mi dá vétší. Kertík dostal prozměnu kalhoty xxxxL takže pohled na nás rozesmál každou thajskou tvář. Zachvíli jdem na trhy na večeři uvidím co bude dobrého... Tak jsme zpět B-) Vím je to brzo, ale ráno jedem na tří denní track za horskými kmeny. Ale zpět k večeru ;-) Dneska byl trh v jiné ulici celkově asi větší ale stejně jsme prošli jen část. Oproti včerejšku jsme se osmělili a začli ochutnávat thajské dobroty - Cosi jako palačinka s banánem uvnitř. Politá čokoládou (cca 20B / kus) ... na tom ulítával kert a šel si "přidat" - nudle s čímsi (oříšky mungo fazolky nějak á sojovka) 20B ... Janičku to oslovilo . - Mě nejvíc ohromyl a to vůbec nepíšu s nadsázkou, studenej salát s mořskými plody. Čerstvé chutnají opravdu jinak, než ten mraženej model co vozí do čech. Jediný co jsem netušil jak jíst byl malej krab v krunýři a s klepetama. Ale jinak prostě pecka. Celkem za 80 B. - Něco jako zabijačkovej prejt ale s rejží anebo vinná klobása. 10 B Večer jsme uzavřeli thajskou masáží. Hned naproti bydlení Jindra a Kert si dali "jen" hodinovou masáž chodidel. Já a holky jsme si dali nohy záda hlava 70min. Asi jsem způsobil malé fó-pá protože když mi ta slečna řekla abych se převlík do masážního oděvu tak jsem se převlík a asi je moje odložení tílka rozladilo protože se pak všechny hihňali a občas i hodně hlasitě smáli. Asi nejsou na masáže evropana v bílém tirčku a růžových shortkách zvyklý (tu barvu jsem si nevybral prosté mi jí dali). Ale bylo to super! Internet tu není moc svižnej. Na Blog to stačí ale fota spíš po wifi. Snad se to kertovi podaří natlačit na net.

Finance: (plus to jídlo)
- Taxi do Doi Suthep 20 B/os - 30 B na os. Taxi k úpatí chrámu - 60 B do Ban Doi Pui - 90 B polévka jídlo a pití - cca 200 B pojezdy - Snídaně 70 B na os.

- Masáž 200 B


První Večer v Chiang Mai

Před odletem jsme zašli do letištňí kantýny a dali si cosi... Mé to chutnalo pálilo to lehce (na mojí stupnici pálivosti - Kert to hodnotil jako že to pálilo po Tůmovsku :-) )Ještě pár info k přeletu: B737800, a dokonce i se svačinkou - špenatovej šateček a voda. Přílet pohodový. Hned na letišti jsme vzali taxi a nechali se zavést do guesthouse Same Same - první volný co jsem po telefonu sehnal. Nicméně je to pěkné bydlení a teče i teplá voda. Paní domácí nám poradila že dnes a zítra tu jsou trhy a tak jsme hned vyrazili (ještě že jsem se prospal trochu při přeletu). Trh naprostá pecka, fotil jsem co se dalo (trochu větší ISO ale snad to bude kouukatelný). Asi netřeba popisovat jak exotický a rozdílny trh tu je oproti. Čechám. Kokosový ořech naseknutý mačetou a brčko ;-) (Janičce moc nejel ale mé jo) nebo grilované maso na špejli. Chlápek co ďelal z rákosí klobouk, stařenka palující na plátno, sushi na ulici, ovoce co ani nevím že roste ... Prostě nádhera !

Cestou zpět jsme si v pouličním baru dali "Thajského Bastarda" - ať to bylo cokoli chutnalo to dobře :-).

Stručně finance:
- Nejaké jídlo na letišti asi 140 BTH
- letenka. 2490 BTH
- Sim s netem 800 BTH
- 1.5 litrů vody 14 BTH
- Kokos 20 BTH
- Maso na špejli 5B
- Koktejl 80 B
- bydlení pokoj pro tři za 400 B 

63 Kč je asi 100 B


Semo Seme guesthouse

วัวลาย, Haiya, Mueang Chiang Mai, Čiang Mai 50100, Thajsko http://m.google.cz/u/m/Ae1mcm