9. 2. 2012

China town

Ahoj,
k Vaclavovo povidani prikladam foto z ChT.
Klasicka BKK ulice v ChT.

27.Den - čtvrť China town

Green Hotel je opravdu pěkné místo na bydlení. K těm hlavním památkám Bangkoku je to vždy tak 1km a navíc na rohu je "sámoška" 7/11 (přejmenovali jsme na 8/12) a hned naproti špejlař a nudlařka. A tak jsme další ráno zahájili snídaní u báby nudlařky. (Poznámka pro ZCS: Zdenka, bába asi má to černy vejce, jak jsi o tom mluvil).
Dnes je na programu China-town. Ne, že bychom očekávali něco extra do památek. Bude to spíše o kujturníim prožitku.
Ještě před tím zkoušky obleků šatů, no kdo si co objednal. Pak průlet uličkami za stojícim budhou a hurá na Čínu!
Cesta lodí - oranžový spoj 15B asi 15min. Ty expres boat - jak tomu říkají jsou opravdu svižné. Prijíždí k molu, vyskočí chlápek začne pískat (asi jiná verze Morseovky - Thajská) loď přirazí lidi vyběhnou my naběhnem chlápek odváže loď a skočí skokem za který se nemusí stydět olympijský skokan do dálky. Notně vypruzená průvodčí (asi mají službu na lodi za "odměnu" rámus davy řeka taky není nejčistší) chrastí tubusovou pokladničkou a strká do lidí "Postupujte dále do lodi..." teda jen si myslím, že to říká, když naštvaně tlačí lidí dovnitř.
6. Stanice - chinatown, na první pohled normální. O ulici dál začínají uličky s trhem. Začínají není to správné slovo. Spíše se táhnou celou čtvrtí. Prostě jako ve filmu. Plachty nad hlavu mraky prodejců. Je tu úplně vše! Jídlo pití, mraky bižuterie! Když by si všichni na planetě vzali jedny naušnice a jedny korále, furt by ještě zbylo materiálu hromada.
Vendy našla v průvodci, že jsme "kousek" od La Sae - nejstarši kavárny v BKK. Po chvíli hledání jí máme! Autentická stará kavárna, kde sedí jen domorodí číňaňi. Nejdříve jsme to přešli, s komentářem "To asi není ono",ale ono to bylo ono! Nejdřív na nás koukají jako na černocha na sněhu a pak když vidí, že to obdivujem s úsměvem, jeden stařík povída: je to tu nejstarší kavárna, kafe tu pijem už 70let! Na to odpovídám "tak to je přesně ten důvod proč tu jsme" a trochu pochválím zašle prostředí. Je tu dost impresionistické. V Čr bych to přirovnal k Pražskě hospůdce 4 cenové -ovšem kde toči nejlepši pivo (a moc lidí o tom neví). Tady měli opravdu skvělé kafe. Místní stařešina mi i zapózuje pro fotku, zaplatíme a jdem dál.
Cestou jeden Wat (zavřeny) a Čínský chrám a pak hurá lodí a přes večerní uličky na hotel. Oprava, ještě večeře, drink a pak na hotel. Janička platila večeři a spletla si bankovky místo 100 + 50 dala 100 + 500. Jsou si dost podobné. Thajec jí vysvětluje ať na to dává pozor! Milej člověk! I v Bangkoku jsou pooctivci ;-).
Nekteří ( všichni ostatní než já a J.) zůstali na drinkách a protože začlo pršet (to jsme byli už u hotelu) zdrželi se tam asi déle.
Poznámka na závěr: kdo v Bangkoku nedrží přes den flašku s vodou a nepije, vystavuje se riziku samovzníceni!! Je tu prostě hic! 

La Sae - nejstarší kavárna v Bangkoku

La Sae, Poloha: http://geohash.org/w4rqpjjkwue0

Kavarna

Ahoj vsem,
jsme v nejstarsi stale otevrene kavarne v Bangkoku. Podle cedule
otevrena 2470 podle mistnich 70 let.
Zjevne bez rekonstrukce :-D
Doufam ze prutky stred s historii nezpusobi prudke strevni potize.