2. 2. 2012

21. Den - Trek Khao Raa a Vodopády

Ráno jsme vstali o něco dříve, ryzhle na snídani a pak hurá na trek. Ještě pár slov o snídani - objevili jsme, že tu dělaj bagetky za 80B - příjemná změna!
Potřebujeme se přesunout asi o 7km. Ti taxikáři jsou tu opravdu mimo.  Furt že maj pevnou taxu 150B na os nehledě na vzdálenost - usmlouvali jsme to na 60B. Jaký pak nadsazování cen.
Dojeli jsme před Wat (jméno najdu) a nejprve jsme se vydali na Khao Raa nejvyšší vrcholek Ko Phanganu. Vendy se chtěla zeptat mnichů, ale ti nějak ženy nebrali - tak jsme se optali my muži.
Normálně tu žádný 'průvodci' nejsou, ale my měli vyjímku. U restaurace kde jsme se ptali na cestu se k nám připojil pes paní domácí - sama řikala, že funguje jako doprovod, že cestu zná a varuje před hady apod. Prostě úplnej maxipes Fík - jen promluvit ... To samé (o psovi) nám řekla i paní co šla z restauračky - později jsme zjistili, že je to něco jako meditační kavárna. Průvodce vydržel jen 400m - kde čekala konkurence a asi se trošku seštěkali o zákazníka.
Cesta nahoru je fakt mazec krpál 45 a někdy i víc stupňů. Občas hvozd občas šutry. Chvíli se to zdálo, že už tam budeme, ale pak zase krpál. Posledních sto metrů to bylo lehkehorolezčení pískovo-kořenovou strání.
Ale view point (627m) stojí za to. Výhled do krajiny na pláže - než se přihnal mrak zastavil se nad námi a asi měl plnou a potřeboval si ulevit - začlo pršet. Vydali jsme se dolů. Cestou jsme potkaly zajímavá zvířátka: brouka, obal (svlek) od brouka, ještěrku s nějakou kobylkou v tlamičce a ještěrku na lovu.
Výstup něco kolem 2,5h sestup asi 1,5h. Cestou dolů jsme zastavily u "průvodce" doma na oběd.  
Ceny Phangsnovské 70 - 80 B za jídlo. Já si dál pálive chili ( no pálivé nebylo) a kert si dál nepálivé kary, které pro změnu docela dávalo. ;-) Jo, život je boj :-D
Další cesta na Paeng vodopád, má být 20 min od chrámu. Paní z restauračky má cestu okolo, prej nás navede - teda myslela si to do doby než zjistila, že nejsme motorizovaní.
Našli jsme to v pohodě. Vodopády kousek od sloní stanice - to už nás moc neoslovovalo. Ale vodopásd je pecka.
Nazpět jsme si stoply taxíka - paní zas začla pohádku o 150B stáhli jsme to na 80B.
A jsme na baráku a jdem něco pojíst :-)

Zvuky dzungle

Jakub Šebor
+420 776 29 28 27

Khao Raa 627 AMSL

Khao Raa 627m, Poloha: http://geohash.org/w1xps116e0m1

Cesta na Khao Raa

Khao Raa Bungalov, Poloha: http://geohash.org/w1xp7y9urb1u
Milá paní nám nakreslila mapu ;-)


kota 625m

Ahoj,
posilame pozdrav z nadmorske vysky 625m.
Musim rict, ze je to pakarna stoupat pralesem na vrchol ostrova :-D
Ale je to dobry pocit.
K.

Foto Ko Pha Ngan

Ahoj,
na vyslovne prani Janicky, mam pridat neco nasiracich fotek pro Milunu
a zbytek plazmy.
Asi uplne neplnim zadani protoze par fotek plazi a ostruvku s cistym,
teplym morem neurazi nikoho kdo musi ve stredu odpoledne hakovat.
At je leto nebo zima, na rovniku vzdycky prima :-P

20. Den 2.2.2555

Dneska je 2.2.2555 thajci mají jiný rok než my, není to krásné. Nikde neprobíhá panika, že bude konec světa a nebo probíhá, ale v thajstině a my si toho zatím nevšimli.
Dnešní ráno proběhlo v klidu. Pořád najivně doufáme, že seženeme nějaké pečivo ke snídani, tak nám srdce zaplesalo nad napisem backery. Rychle nás přešel optimismus, když jsme vešli dovnitř a byla tam jen cedule, kde byly napsané různé palačinky, ale teplou krupavou housticku právě vytaženou z péče aby pohledal. Tak jsme opět zkončili v restauraci. Vasik a Kuba si dali ovesnou kaši s medem, Vendy toust se sýrem, Jindra s Mončou musli s ovocem a já si dala moc kraně vypadající ovocný talíř.
  Jelikož Jindra včera objevil osamocenou pláž, kde hraje krásná hudba hoří oheň a chatky jsou s výhledem na moře, tak se rozhodlo, že se přesunem.
Vtipný byl oběd všichni kromě Vendy a Monči jsme si dali jídlo s názvem Noname fish se slovy toho bohda nebude aby Čech od stolu utikal. A dočkali jsme se. Přinesli nám rybí kousky ve vajicku a strouhance usmazene do mrtva. Nic moc chuť, zatím to nejhorší co jsme jedli.
Teď máme odpolední siestu chvíli jsme byli šnorchlovat, ale moře je zakalené a nic moc vidět není.
Já koukám ze své houpací sítě na moře a píšu Blog. A prisedl si Vasik a i přes pochybnosti, že to síť nevydrží, tak je odolná. Možná proto, že se zadkama dotykame země. Kuba dodal nějaké foto do dropboxu, tak se mrkněte. 
J.