29. 1. 2012

17. Den - cesta do Khao Sok

Ráno jsme dobalili a hurá na snídani. Co pak bude asi dnes dobrého? Jéjda toust s nečekal a s marmeladou a koukám že lžičku na dně ještě nikddo nevysvobodil :-D no neva ... Tak ještě čaj a jdem do přístavu. Jiná loď, sedět smíme jen na zádi nebo v přechlazeném podpalubí - záď je vlastně dobrá. Je pod mrakem, cestuje se dobře. Dokonce jsme stihli i sérii piškvorek.

V přístavu nával. Všichni najednou musí ven, jako by je pálila podlaha. Po chvilce čekáni jsme se dostali ven a přesedáme do minibusu - do khao šoku. Teda alespoň jsme si to mysleli. Chlápek popojel cca 15min a už nás vyhazuje na "centrálním minibusovém nádraží" viz post polohy na blogu. Stihli jsme si booknout bydlení za 350B na jednu noc - 150 metrů od nár. parku.

Po chvíli nás oslovil francouzský páreček - jestli jedem do Khao Šoku - a jestli bychom nevrátili klíč že jim ho omylem stopily :-D a proč ne ;-)

Vyměňujem si info kde byli oni - byli na Panganu a tak sbíráme informace o cenách bydlení, výletů a zajímavostí.

A už je tu náš minibus: "khao sok, khao sok" volá chlápek a obchází přístřešek simulujíci nádraží.

Opět jsme se setkali s drobným zpožděním 2h - žádnej čas. Bydlíme v Jungle hill za 350B na pokoj supr. Malá chatka s postelí koupelnou a ručně splachovacím záchodem. Vcelku pěkné bydlení a janička je z toho nadšená! Je tu spousta květeny a zeleně - prej by tu mohla bydlet. A tak mi vzala foťák a foťí... Už 3x jí kous mravenec protože kůli kytce vymete každé chvojí.
Poprvé jsme viďěli kaučukovník ! Hustý ! A gril udělanej z barelu. :-D

Ceny jsou tu lidovější jídlo za 70, juice 30B. Tak jsme pojedli a popili ;-) bydlení asi ať postne kert.

Zítra jednodení trek po parku - po jezeře, už se těším ;-)


Autobusová zastávka Krabi - Khao Sok

Bus Station ถนนอุตรกิจ, Pak Nam, Mueang Krabi, Краби 81000, Таиланд http://m.google.cz/u/m/wFtdkC

16. Den - průzkum ostrova

Ráno nebylo ničím vyjimečné, snídaně jako včera a stejně jako včera jsem kopl do stolu, když jsem si sedal a stejně jako včera Kert neměl podšálek takže "stejně jako včera" prskal. Poslední den na ostrově a zejtra pryč - nejvyšší čas. Jdem se podívat na vyhlídku - dopoledne, vedro a my ťapem do schodů. Nahoře na nás čekal "vrátnný" a vybral projistotu 20B jako vstup na vyhlídku (jo když bychom šli jako včera tzn ne po schodech, bylo by to zdarma a bezplatně). Ale výhled je to pěknej to zas né že né ;-) (Kert poskládá panorama). Po druhé vyhlídce (jak postnul kert) jsme se vydali na pláž. Cestou necestou polem nepolem, džunglí lesem ... Kolem vodních nádrží a pak houštinou dolů na pláž. Jo tak opravdu jde projít minimálně po třech plážích mezi sebou po cestičce! Ale zpět k tématu. Cestou jsme potkali francouze a ujišťujem se jestli jdem dobře tak prej jo... Pláž je pěkná i se dá zašnorchlovat - objevil jsem dvě bilé rybky co si stavěli budlení. Docela radost je pozorovat jak z podkamenu vyndavají písek - hubou, na střídačku. Šikulky;-) na pláži jsme potkali starší párek čechů - tak s nima povídáme - Bankok je na nákupy ok a prej viděli asi 4096 Budhů ( budu je muset vyfotit :-D a udělat koláž). No pak nám prozradili že jsou na ostrově bambusové chatky za přijatelnou cenu (vědět to dřív tak jsme je vzali - ale to co máme je taky ok). No další češi na druhé straně prozměnu radí do vlaku mikynu prej tam chladí více než zdrávo.

Oběd na plážovém baru Ryzoto s krevetama a hodně chilli (Janička kuřecí a bez chilli) 80B (90B) no a mrkvovo-pomerančovej juice a laté. Oběd pro dva celkem 320B - na to že jsme na Phi Phi tak cena dobrá a porce skvěla. Chvíle koupáni, focení relaxace. Monča si odškrtla položku "relaxace na pláži s knihou" ze svého ToDo listu, prostě každej relaxoval po svém.

Jo a postavili jsme si Sandhuláka/Pískhuláka ( aby předešlo nedorozuměním sněhulák z písku) kolemjdoucí se docela smějí. Kertík to už postnul ;-)

Cestou zpět se potvrdilo, že ostrov je minimálně alespoň částečně průchozí takže mýty, že na pláž lze jen lodí jsou prolomeny.

Večer zabalíme, koupíme v krámku chlazeného Changa za 50B a naplánujem co národním parku Khao Saku.

;-) V.