18. 1. 2012

snidane

Thajska snidane :-)

4. Horský trek pokračování treku

Probudili jsme se, do chladného rána. Alespoň jsme si to mysleli - venkú bylo tepleji, takže jsme se šli ohřát ven. Paní domů po ránu vypadala utahaně (asi pomagic water - zajímavé je, že dívky tu smějí požívat alko až po svatbě - a to tahle určitě byla)

Snídáme, toust a vajíčko a k tomu marmeladu.Divoká kombinace ale po studené noci to opravdu neřešíme. Je tu opravdu dobrej čaj - zelenej (místní nescafe z pytlíku mě opravdu neláká). Jo a záchody tu mají tu krásné turecké záchody. Z jiné skupiny k nám připojili dva korejce. Jejich skupina měla jen dvoudení trek. A vyrážíme. Eskalátor tu zapoměli udělat stoupáni je větší než jsem čekal. Chce to zastávku. Kolem je krásná krajina tak proč se chvíli nekochat. Po tříhodinovém treku stále do kopce zastavujem na vrcholku (udělal jsem značku do mapy). Precházíme níže do vesničky na oběd. Oběd nás trošku zklamal polívka a moc bych za to nedal že byly z pytlíku a obohacené salátem. Chvilku jsme si odpočinuli a vyrazili k vodopádům. Nádherné místo - jasně že jsem tam hupsnul lepší než sprcha ve vesnici. Kert to pojal taky svědomitě a korejci taky dali "sprchou". Ještě pár fotek na dlouhej čas a jdem do 9min vzdálené vesnice. To tak první vesnička byla opravdu hezčí. Vítá nás tu pejsek... Kert: ten pes má víc parazitů než chlupů ... (Já ty kertovo hlášky nestíhám psát to je a 5 min lepší než drahá). Je tu trošku smrad, bydlíme v bambusovém domečku se střechou z bambusové mřížky a pokryté spleteným týkovým listím. Cca po dvou letech se prý obněňuje. Uvidíme co vymyslí guajdové k večeri. Tak večeře nezklamala. Rejže, jedna mísa s dušenou dýní, tofu a nějakou zeleninou co sem neidentifikoval (prej lady finger - ofiko název ale pravda je, že to ten tvář má). A druhá mísa: zelené kari a kuřecí maso. Po večeři jsme si dali thajské pivo a u ohně vedli rozhovor ryze kulturní. Chvíli se kecalo s holanďankama, a pak se zapojili i korejci. Začli klukům ukazovat fotky (v mobilu) korejských celebrit (a moc bych za to nedal, že když by se prohlíželo dál vybalili by i nějakou prasečinku :-D ). Jindra se ujal konverzace ve stylu "international" a na papírek sesbíral pozdravy že všech kultur viz obrázek. A taky víme, že dungdung džu je jejich národní pití (džu = drink) a Meng džu = pivo. Jdem spát holky ještě troch drbou u ohně a pak si vyhřáté šli lehnout. Strašně brzo se tu stmívá. Abych nezapomel jak to tu je s financema - Voda 20B - Cola 30B - Pivo 50B

5 den - poslední den treku a rafty

Noc nebyla tak chladná jako včera ale zase jsme měli o chlup "kvalitnéjší" deky než včera takže to vyšlo docela na stejno. Bambusová podlaha (pro představu jde o tenké bamboo proužky na peknech) na které už trošku zapracoval zub času se lehce prohýbala při pootočení se na bok. Janička se probudila na zimu a trochu se vrtěla. Za chvíli kert: ty pišto tady je to jak v polariu. Jindra taky nespal, takže jsme se rozhodli, že si vemem deky rozfoukáme oheň a prostě se ohřejem. A stalo se. ;-) sedíme a přemejšlíme kse má asi být výhled na údolí. Bylo něco před šestou ranní. Za chvíli se přidává i Vendy. Pomalu se začlo rozednívat a tak jsem chvíli fotil.

Průvodci už jsou také vzhůru ale že by nám alespoň dali konev na čaj. Oheň je tak kde je kudla problém.

Snídaně je až po deváté : tousty vajíčko s mrkví nebo jam. Po snídani janička obdarovala dítko nafukovacím balónkem a tužkaou. Před námi trek tři hodiny. Zastavujeme u řeky pod peřejí - je třeba se osvěžit. Wang nebo jak se vlastně jmenuje jeden z korejců má problém s snídaní. Nějak si nesedli. Pro upevnění mezinárodních vztahů dostává od kerta první pomoc (samo že nejde o umělé dejchání ale o proacid - něco na žaludek).

Přišli jsme do vesnice kde nás převezli na korbě tojoty do jiné vesnice na oběd. Oběd byl supr. To co první den pak jakési núdle se zeleninou a meloun a ananas.

Přesunuli jsme se k vorům (resp převezli nás). Na jeden vor se vejdou 4 lidí. Tak jsme jeli já s Janičkou Jindra Monča a druhej vor Hany, Lotta, Kert a Vendy.  Splavení voru je o malinko těžší než lodi. Je prostě delší. Trošku jsme zezačátku kravili a hle už jsem byl s Janičkou ve vodě. 45 minut voru uběhlo jak nic, a razíme zpět do Chiang Mai. Kontakt na holky máme - na korejce ne ale co se dá dělat.;-)    

Nákupy nic nového:
- Voda a pivo ceny stejné

Ještě info k večeru. Na večeri jsme šli vedle do hotelu. Dali jsme si: kert zelené kari. Já kreveti s chili (zatím mě tu nic moc nepalilo asi thajcům budu muset ukázat jak se vaři palivej model. Holky si dali "výsměch itálii" v podobě pizzi - rozpečená bageta s čímsi.

Po večeři thajská masáž - po treku to fakt bodné. Škoda že jsem neměl nějakou pěknou thajku ale thajec to zase dohnal silou takže výsledek skvěli, malém jsem tam usnul