24. 1. 2012

Phi Phi ostrov a jidlo

Ahoj,
na ostrove jidlo cenove OK, aby bylo jasno ze nejsme jedini kdo tu
zere jak prokopnuty typek na druhem foto zere 800g burger s prilohou
do 30min za free jinak za 500bath.
Prijemna kratochvile ze?
Jinak vyhlaseny thajsky suseny cesnek chutna i nam. To je to prvni
foto, Jindry obed.

Ostrov Phi Phi

Ahoj,
prave jsme dorazili na ostrov.
Mam hlad, more vypada pouzitelbe :-D

12. Den na Phi Phi

Spal jsem jako zabitej - přes to, že byl v pokoji hic (síťovaná okna jen u stropu a ventilátor). Ale jinak v pohodě. Snídaně byla taková kolejní (už se mi nechtělo jíst núdle) a když už Síťa tak pěkně komentoval jak chroupe rohlík nedalo mi to a koupil jsem na snídani cosi jako máslové sušenky.

A poprvé se setkáváme s proslulou "dochvilností" máme. Koupený lístek do Phi-Phi vyzvednout nás mají mazi půl a 3/4 na 9. Je za 5 min 9 a furt nic. Vendy volá do agentury jestli nás nezapoměli - z dryhý strany se ozve "No ingliš. " a páe zvuků připomínajících pád prácdné plechovky. Situaci objasnila až recepční. _Chvíli si povídali po telefonu a pak že je to ok, prostě zpoždéní.

10:30 UTC-6
Sedíme na lodi a smažíme se. Občas nějaká fotka.

11:30
Ostrov je pěknej ubytovali jsme se cca uprostřed ostrova za 1200B na den 400B na os. Supr! Levnější než v Krabi. Sice pokoj nemá okno ale tak je tu klimoška. Vzduch sem jde není co řešit.

Jdem na jídlo - ryzoto s tygří krevetou slušná porce za 100B a k tomu 0,4l citronovýho juice (přesněji limetka) za 60B.  Janička méla kokos. shake za 50 a to samé akorát s kuřetem za 80B.

Pláž je tu 5min (ta hlavní) a je vcelku pěkná. Lidí je tu jak na... Občas slyšíme i češtinu.
Ale obecně: lidí jsou prasata dopijou vodu kolu cokolia nechaj to tam. Pravda je, že tu není mnoho košů na odpad. Ale i tak popojdu a vyhodim do koše.

Pujčili jsme si mořský kajak a vyrazili na moře. Úžasný, pecka nejlepší asi jsem byl v minulém živoťě delfín! Jinak to neumím vysvětlit. Vyjeli jsme že zálivu a jeli k malému ostrůvku (snažil jsem se to trekovat v locusu uvidíme jak to vyleze). Lodě projíždějíci okolo dělali vlnky - všude klid a pohoda, bez řvoucích turistů jen kajak a vlny... Jindra s Mončou usoudili že, přejíždět na druhou stranu k mysu je blbost a zvolili pláž "za rohem v levo" - dívámeli se z pláže. Prej je tam bělejší písek a opičky - taky se to jmenuje Monkey beach. Kert s Vendy si dali i druhej mys my jsme jeli pomalým tempem zpět.

Na pláži jsme pokecali s rodinkou Švédů, poradili ne nám pár typů na Ko Pangan. Odkud právě dorazili. Dobrá řada nad "Au".

Na ostrově je dostatek jídla všeho druhu - tzn ani nežravci thajské nebo mořské "sea food" tu mohou dostatečně najíst kuřete pizzi a nebo něčeho.
Nic večeře volá obejdu špejlovce co nabízejí na klacků.

Finance
- 300 oběd pro dva.
- 20 B taxa vstup na ostrov
- ještě na pevnině. Cca 500B bavlněny trička pro oba.
- 300B na hodinu (každá další 100B) mořský kajak




Večerní Chang v Krabi

Je tu hic a dodržujem pitnej režim ;) 


vecere

Ahoj,
nebudem to opakovat pac je to vzdy dost podobne.
Dnes vsak mela Janicka vecu servirovanou v ananasu :-)

S pozdravem K.
Zitra presun na Phi Phi.

11. Den Krabi

Jak jsme se včera domluvili s Mr. Tingem, tak stalo se. Ráno v 6:58 přisvištěla jeho nablejskaná stříbrná tojota pickup naložila holky a kerta dovnitř zbytek na kapotu a hurá směr Krabi. Ting se toho nebojí 130kou okrskou či rychlostní. Trošku je to "fudžimi nagule" ale jinak pohoda. Pěkná krajina a slunce už; hřeje.

Tak jsme dorazili na pláž a jdem hledat bydlení, trochu mě zklamali ceny - tvrdě přitvrdili. Až jsem měl chvíli pocit že chudý turista z čech přijel do světa. Všude jinde se dalo trošku smlouvat, tady prostě TukTuk 40B na hlavu a o smlouvání se neujalo.

Pláž v Krabi - je pěkná ale asi jsem se namlsal včera na Ko Kradanu. Tam to prostě byl skoro karibik jen palma chyběla. Holkám se tu ale pláž líbí. No já jsem hold na tu přírodu náročnej. Ale jinak je to opravdu nádhera. Jsou tu opravdu velký odlivy. Najednou ustoupí o 100m a je tu bahnitej písek.

Ubytování všechno je 1000B a víc. Jeden pokoj by tu za 500B byl ale to je málo - pro šest lidí. Ok co se dá dělat, tak vemem ten za litr. Cestou k hotelu Jindra zkouší něco v postranní uličce je to sice špeliňka za 500 B ale není to horší než minulé - jen to okno chybí.

Odložíme věci a jdem na vždálenější pláž. Žlutej písek spousta malejch mušlí škeblí a drobnejch krabíků kteří se při pohybu zavrtají do písku. Chvíle koupání a jdem pomalu zpět. Cestou jsme našli info, holky vyzvěděli jak na phi phi a že prej tam určitě bydlení seženem.

Večeře - janička si dala rejžovej mix ve vydlabaném ananasu, monča pizzu jindra hamburgr, Vendy nějakou směs a kert tradičně curry. Já sem nějakej přehřátej, pijí jen vodu ( vedle máj barakudu - čerstvou, to bych se možná přemoh ale jinak je pro dnešek voda dobrá).

Za chvíli se setmí vyrazíme na hotel (možná ještě) procházka na pláži a pár fotek - jo dneska sem si hrál s tím novým objektivem to je mazec - a ještě si člověk prohlídne thajky zdálky :-D

Tak zas zítra na ;-) ... Z Phi Phi ;-)

Finance:
Přejezd 2500 - je to asi o 150 na os. dražší ale velká úspora času! Bus by to jel 2-3x déle
500B pokoj
Jídlo je tu tak o 50B dražší (teda jak co) restaurace jsou dražší více uliční prodej je srovnatelný.