19. 1. 2012

6. Den - Památky a přejezd do Sukhotai

Ráno jsme vstali zabalili a hurá na snídani vedle do hotelu. Je tam levněji a vétši porce a výběr. Poladil jsem pripojení kertovi a jindrovi na Blog. Možná tu budou duplicitní info ale zase to bude více pohledů.

Po snídani pro věci do prádelny a pak krátký okruh po památkách. Ješté před odchodem volám do GH jestli máj místo. Mám opravdu problém se domluvit. Jako by na druhé straně mlátili do plechovky a mezitím někdo zběsile náhodně říkal "Okej Okej" při třetím pokusu rozeznávám mezi zvuky asie angličtinu. "Črý chům. Uan chům tchry chundet bát, najt get taxi tchu chundet bát Okej?" a to byla ta srozumitelnější část. Nakonec to vysvetlovaní okolo vzdal zeptal se na jméno a "Okej baj".

Cestou si u pouličních prodejkyň kupujeme jídlo. Kuřecí na špejli, krabí na špejli dalši dvé masa na špejli a banán a nějakej zácitek - obojí v krustě, a protože nám to nasekali tak jsme to prozměnu špejlí jedli. :-D

Chrámy:
- Wat Chedi Luang
- Wat Pra Sing
- Three king monument
- Wat Chiang Man
- Kapae Gate (vstup do obrany města město je obehnáno vodním příkopem)
- Wat Chedowan
- Wat Mahawan
(Tady jsme se s janičkou odpojili - je to na mě moc sprint nestíham ani nastavovat foťák a navíc jdem pro objektiv :-D jupí. Tik-tukem)
- Wat Buparan
- Wat Sean Fan
- Svatině Chuan U

Tak a jsme v buse směr Sukothai. Cesta pět hodin tak se zabavím kontrolou fotek, psaním a novým objektivem. :-D

Trošku to tu smrdí jen tak lehce. Po chvíli to moje čuchové smysli vzdaly - prej ať dejcham a nevymejšlím blbostí ale že oni u toho teda nebudou :-D.

Ješté poznámka k cestováni busem: klimoška tu je a ani to moc neosolily je tu příjemě až na ty opěrky hlavy. Thajci je maj prostě na hlavu a já pod lopatky.

Celou dobu nám tu pouštějí thajskou pleskačku - thajsky seriály a režiséři ... No comment ... Budha bless you :-D

Finance:
- 120B prádelna, (50B za kilo, i s žehlením)
- Snídaně 200B
- TukTuk - 50 50 a 20 B
- Mapa Thajska 180B ( v mobilu je sice dobrá ale kolikrát je název jen v rozsypaný rejži)
- Jídlo u "street lady špejlové" 60 B a najedli jsme se královsky - asi budem jíst jen venku ty GH jsou fak malý porce a za draho.
- Jízdenka na osobu 210B

No a za 6000Kč objektiv i ss ochranným úv. (Ušetřil jsem trojku)

Žádné komentáře:

Okomentovat