24. 1. 2012

12. Den na Phi Phi

Spal jsem jako zabitej - přes to, že byl v pokoji hic (síťovaná okna jen u stropu a ventilátor). Ale jinak v pohodě. Snídaně byla taková kolejní (už se mi nechtělo jíst núdle) a když už Síťa tak pěkně komentoval jak chroupe rohlík nedalo mi to a koupil jsem na snídani cosi jako máslové sušenky.

A poprvé se setkáváme s proslulou "dochvilností" máme. Koupený lístek do Phi-Phi vyzvednout nás mají mazi půl a 3/4 na 9. Je za 5 min 9 a furt nic. Vendy volá do agentury jestli nás nezapoměli - z dryhý strany se ozve "No ingliš. " a páe zvuků připomínajících pád prácdné plechovky. Situaci objasnila až recepční. _Chvíli si povídali po telefonu a pak že je to ok, prostě zpoždéní.

10:30 UTC-6
Sedíme na lodi a smažíme se. Občas nějaká fotka.

11:30
Ostrov je pěknej ubytovali jsme se cca uprostřed ostrova za 1200B na den 400B na os. Supr! Levnější než v Krabi. Sice pokoj nemá okno ale tak je tu klimoška. Vzduch sem jde není co řešit.

Jdem na jídlo - ryzoto s tygří krevetou slušná porce za 100B a k tomu 0,4l citronovýho juice (přesněji limetka) za 60B.  Janička méla kokos. shake za 50 a to samé akorát s kuřetem za 80B.

Pláž je tu 5min (ta hlavní) a je vcelku pěkná. Lidí je tu jak na... Občas slyšíme i češtinu.
Ale obecně: lidí jsou prasata dopijou vodu kolu cokolia nechaj to tam. Pravda je, že tu není mnoho košů na odpad. Ale i tak popojdu a vyhodim do koše.

Pujčili jsme si mořský kajak a vyrazili na moře. Úžasný, pecka nejlepší asi jsem byl v minulém živoťě delfín! Jinak to neumím vysvětlit. Vyjeli jsme že zálivu a jeli k malému ostrůvku (snažil jsem se to trekovat v locusu uvidíme jak to vyleze). Lodě projíždějíci okolo dělali vlnky - všude klid a pohoda, bez řvoucích turistů jen kajak a vlny... Jindra s Mončou usoudili že, přejíždět na druhou stranu k mysu je blbost a zvolili pláž "za rohem v levo" - dívámeli se z pláže. Prej je tam bělejší písek a opičky - taky se to jmenuje Monkey beach. Kert s Vendy si dali i druhej mys my jsme jeli pomalým tempem zpět.

Na pláži jsme pokecali s rodinkou Švédů, poradili ne nám pár typů na Ko Pangan. Odkud právě dorazili. Dobrá řada nad "Au".

Na ostrově je dostatek jídla všeho druhu - tzn ani nežravci thajské nebo mořské "sea food" tu mohou dostatečně najíst kuřete pizzi a nebo něčeho.
Nic večeře volá obejdu špejlovce co nabízejí na klacků.

Finance
- 300 oběd pro dva.
- 20 B taxa vstup na ostrov
- ještě na pevnině. Cca 500B bavlněny trička pro oba.
- 300B na hodinu (každá další 100B) mořský kajak




1 komentář: