4. 2. 2012

23. Den - Motorky a liduprázdná pláž

Zaťím přidávám jen mapku komentář dodám.
...
Jak jsem slíbil, přidávám dnešní komentář.
Den začal normálně pro naši trojici já Janička a Kert. Ostatní dle Jindrovo příspěvku.
Kretík vstal o chlup dříve a vyčkáváni na snídani si krátil v houpací síti. Společně jsme vyrazili na snídani do města. Fazole slanina vajíčko a dva tousty 90B plus pití 30B. Paní byla milá chvíli si as námi i povídala. Obecně tu platí Czech = Czechoslovakia :-D
Po jídle jsme vyrazili na motorky 150B + 50B za láhev benzínu. V prvnií pujčovně chtěli pas - kopie nestačí, a ještě byla nepříjemná. V druhé mi to paní vysvětlovala, že jim to dříve kradli a tak zavedli pujčení oproti pasu, ale budila dojem dobrý, tak jsem se uvolil. Navíc před námi si brali motorku dvě holčiny co taky nesdílely nadšení pasu, ale tak je to trochu i o pocitu. A ten byl dobrý (narozdíl od paní předtím).
První zastávka je Wat Pho - menší komplex kláštera,  ale pěkný. Další cesta vedla na dvojpalmu - krom toho, že jsme jí nenašli, tak Janička vyjádřila přání, neučastnit se cross country na nezvykle prudkém a vlnitém terénu, tak jsme jí odvezli na ubytováni, koupila si chlazeného "čanga" a na liduprázdné pláži relaxovala v houpací síti.
S kertem jsme projeli jiho-východní část ostrova až po nejzazší cíp. Krásné vyhlídky, zvlněná krajina která dodávala jízdě zajímavý podtext. Cestou jsme potkali auto co nevyjelo kopec a ve vnitrozemí skládku ( vůně Chanel 5) :-D.
Potom jsme dojeli zpět a společně šli na oběd. Kert si dal jakousi variantu cibulačky, já restované chilly s mořskými plody - s dodaným přívlastkem "extra pálivé" - a docela to dávalo. I přes to palivostní rekord drží Sukothai. A Janička sweet&sour kuře - což jí chutnalo snad nejvíc ze všech dosavadních jídel.
A proto, že i muži mají své dny, postavili jsme s kertem na pláži vzniklé odlivem, hrad z písku. Spíše spirálovy kopec s hradem nahoře. Janička to pozdéji dozdobila mušlema. Potom koupačka, a svačino-večeře. Ono se to nezdá, ale na tý pláži jsme chvíli blbly;-).
Po večeři Džejnee vychválila paní tu sweet&sour omáčku tak, že jí paní dovolila při příští objednávce asistovat v kuchyni a opisovat recept ;-) ... Tak a mám doma "akreditovanou" kuchařku :-D
Večer jsme si sdělili zážitky s druhou půlkou, daly chang, Beng a hurá spát.

Žádné komentáře:

Okomentovat