21. 1. 2012

9. Noční přejezd a Trang

Ze Sukothaj odjíždíme jen s desetiminutovým zpožděním. Je to jako ve studentagenci ;-) jen paní stevardka má růžové šaty a není tak mladá. Dostáváme balík sušenek (horší bebe) a voda na osobu. Je tam klimatizace a deka. Docela se dá i spát. Nic zvláštního kromě jedné zastávky s páchnoucími hajzlíky - pohoda.

Ráno v Bankoku na autobusáku je jako odpoledne na václaváku. Lidí se tlačí taxikáři vtíraj. Jdem na info a ptáme se jak nejlépe na Leťiště. 1500B - No je to opravdu daleko, nemáme moc času. Plaťíme na informacích, a čekáme na mini van. Další votrava taxikář. Ukazuju že máme nechápe. Odtahnul jsem ho na info - tam si pokecal a šup už jdem k vanu - oprava k tojotě s korbou. Já a kert jdem dozadu na korbu. Zbytek dovnitř. Svištěl to na letiště 140km/h. Jo, fouká to.

Svačina na letišti - dobrý špagety i čína.

Let na Trang v pohodě. Kert si fotí letušku. Je to přesně jeho lolitkoidní typ. Krátkej let a zase se sváčou - rezervační systém jim nechodí ale svačiny dávají.

V Trangu jdem kupovat lístky na vlak Surataby - Bangkok.  Lístek stojí cca 750 B. To jde pojedem přes noc. Šestýho února - do tý doby máme čas na jihu.

V Trangu hledáme TAT - turistickou informační kancelář.  No jo asi jí přestěhovali. Ptám se chlápka co meje auto. Je to úplnej rodilý mluvčí. "no no moment" ... Jejda kde pak to jsme. Na policejní stanici. Dva uniformovaní strážníci nám snaží říci kde to je. Nakonec nás tam raději odvezli. Janička se s nima za odměnu vyfotila.
No, je to tady trošku dražší - ale to jsme věděli. Cestou zpět jsme se nechali ukecat na odvezení na pláž žena asi o 50B na osobu vyšší než bus ale než se smažit hoďku v městě a pak další hoďku a půl v buse. A teď sedím na pláži dojedl jsem chobotnici a píšu Vám Blog ... Jde se hledat bydlení...

Žádné komentáře:

Okomentovat