31. 1. 2012

18. Den Khao Sok N.P.

Večer jsme si zahráli Beng - ještě hodinu po jsem poslouchal, že jsem si zastřelil "vajse".

Noc v chatkách byla zajímavá... Janička zkomstatovala, že moskytiera smrdí a leze do obličeje. Takže jsme si vlezle nastříkali repelentem a šli spát. Co se týká hmyzáků, tak OK :-D ale ta postel! Člověk si sedne a skulí se do středu se zvukem přeskakujících per. Každá otočka = probudit Janičku (je to u všech pokojů stejné).

V 5 ráno nás probudil budík džungle... Cikády, cvrčci, ptáci, opice, kočky kohout (vše co se umí nějak projevit se projevuje). A když nad tím tak přemejšlím, je to vlastně pecka - doma si pouštím prales jako relaxační hudbu a tady je to live!

Snídaně cornflakes a yogurt někdo si dál vajíčko většinou kolem 50B plus pití. V 8:30 nás vyzvedl pikap a svištěli jsme spolu s dvěma němci na přehradu Ratchaprapa. Cestou je moc krásná krajina. Skály plantáže, palmy .. Supr!  Umělé vodní dílo z roku 1982. Průměrná hloubka kolem 40m. Okolí nádherna

Čekal tam na nás průvodce. Hodinu jsme přejížděli přes nádrž ( něco kolem 30 km) Zajímavé mraky, jiné než známe z čech. A mimo to vypadá to, že si užijem deštný prales i s deštěm - park je prales ale opravdu takovej jako v holywoodskym filmu. Dojeli jsme na druhou stranu (mapu dodám v čechách) a čekal nás oběd. Velmi mě překvapili. Dostali jsme tři mísy s jakousi thajzeleninou (napsal bych čínu ale jsme v thajsku). Jedna jemně pikantní, jedna sladká a jedna taková zelenina. A ryba opražená - Giang Gourami, v česneku. Užasný, dokonce i nerybožroutům to chutnalo!

Po obědě jsme moc nečekali a vyrazili k jeskyni s krápníky a protékající řekou. Šli jsme asi hodinu džunglí. Neznámá flora, tak jsem fotil. Došli jsme k stromu, který měl tak mohutné kořeny že mezi dva vyrostlé kořeny se vešla celá skupinka.

Abych nezapoměl: němka chtla pijavici! Resp pijavice němku ;-) a najednou všichni koukali jestli nejsou ve vodě další.

Došli jsme k jeskyni. Čelovky jsme si brali svoje a teď přišel jejich čas. Jeskyně nádherná! Bylo v ní určitě víc než 1024 netopírů. Jeskyně je s čelovkou průchozí. Jen pokud moc neprší. A stav vody byl dnes minimální.

Cesta jeskyní měla asi 800m. Větší část voda po kotníky čas od času po suchu. Jedna část byla po pás a druhá - tam jsem ani já nedošáh. Ještě že průvodce bral vodotěsnou brašnu. Vnitřek fotila Vendy vodotěsným foťákem. Bylo to super! Čelovky osvětlovali krápníky a peřejky.

Cesta zpět byla trochu deštivá. Ale i tak jsme na lodi stihli uschnout. A dokonce i trekovat trasu;-).

Doma - v Jungle house - jsme se převlíkli a šup na večeři! Dneska došlo na Tom Yum polívku - krom jednoho zelenýho cosi byla fakt luxusní.

Zejtra jedem směr Surat-tani a na Ko Pangan.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat